2. lecke – Csakra rendszer megértése

május 28, 2019 mylife 0 Comments

Mielőtt elkezdenénk a kristályokról és azok gyógyításban való felhasználásáról beszélni, meg kell értenünk, hogyan fognak valójában működni. A kristályok a testünk DNS-ében lévő energiával kommunikálnak.

Az optimális egészség egyensúlyt igényel a testben és lélekben egyaránt. Abban, hogy megtaláljuk a belső harmóniát még a megfoghatatlan helyeken is, a csakrák fontos szerepet játszanak. A szanszkrit „chakra” kifejezés kereket jelent. Az emberi test finom anatómiájában nagyon jó analógia, hogy a csakrákat energia kerekekként írjuk le.

A csakrákat pulzáló, vibráló, forgó kerekekként aposztrofálhatjuk. Mintha az energia átfolyna a kerekeken, akár egy aranyszínű forró, folyékony anyag.

A hagyományos háromdimenziós hét csakra rendszer az első hét csakrához kapcsolódik, melyek az alábbi képen láthatóak. Az egyes csakrákhoz kapcsolható alap kristályokat is feltüntettük a képen.

Több ezer éves indiai bölcselet szerint az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Olyan szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is rendelkezik, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Az alábbi képen láthatóak az egyes csakrákhoz kapcsolódó érzékelések, csillagjegyek, valamint mantráik.

A Chakra rendszer -  az első hét csakra

Az első csakra az alap vagy a gyökércsakra, és a gerinc alján helyezkedik el . Ez a központ általában a vörös színhez kapcsolódik, és a szivárványspektrum legalacsonyabb rezgése. Ez a csakra elsősorban a túlélési ösztönökkel foglalkozik. Ezért az immunrendszerre, az ízületek merevségére van hatással.

Ellenőrzi a gerinc, a nemi szervek, a belek, a bélrendszer területén lévő szerveket és mirigyeket. Ezek a mirigyek ismerten befolyásolják személyiségünket.

A második csakra a szakrális csakra és a has mögött helyezkedik el. Ez a központ általában a narancssárga színhez kapcsolódik, és a második szín a szivárványspektrumban.

Ezt a csakrát hasi központnak is nevezik, és foglalkozik az élet minden kapcsolatával. A mellékvesékre van hatással,  amelyek adrenalint, energiát nyújtanak. Itt van a szexuális energia székhelye, ahol Chi vagy életerő-energia tárolódik.

A harmadik csakra a solar plexus csakra, és a has közepén helyezkedik el a szív alatt Ez a központ általában a sárga színhez kapcsolódik, és a harmadik szín a szivárványspektrumban.

Ez valószínűleg a test legfontosabb része az érzelmi energiához kapcsolhatóan és ha rossz kapcsolatba kerül az énhez és másokhoz, akkor önzőséget és uralmat okozhat mások felett.

A gyógyítók érzékelik, amikor ez az energiaközpont az óramutató járásával ellentétes irányban forog vagy visszafordul. Az energiát az én irányába húzza,felismerhető a ragaszkodó, rászoruló és kétségbeesett embereknél. Ez azért van, mert nem érzik a saját szívükből származó szeretet lényegét, és így próbálják meg elszívni az energiát másoktól.

Amikor a harmadik csakra energiája racionális és nyugodt, és az energia kifelé forog, az ember jó kapcsolatban áll a többi emberrel és ezt mindenki úgy tapasztalja meg, hogy őt a közelében akarja tudni. 

A fizikai testen ez a központ a hasnyálmirigyre, a gyomorra és a bélre vonatkozik, és az életerő vagy a prana energiájának felszívódását segíti a környezetből és az élelmiszerekből. A szorongás és a félelem helye is itt található, valamint ez az a központ, ahol érezhetőek az intuíciók.

Ez az első három csakra képviseli az emberi érzelmek erejét.

A negyedik csakra a szív csakra és a szív fölött helyezkedik el. Ez a központ általában a zöld színhez kapcsolódik és a szivárványspektrum negyedik színéhez tartozik.

Ez a központ a legnagyobb központunk, és a szeretethez, bölcsességéhez való egyensúlyhoz kapcsolódik. Ha ez a központ kiegyensúlyozatlan, valójában nem önmagunk vagyunk.

A szívcsakra fizikailag a csecsemőmirigy mirigyéhez kapcsolódik, és egyensúlyban stimulálja az immunrendszert. Megszabadít minket mások uralmától és támogatja saját gondolataink és értékeink fejlődését.

Amikor teljes egyensúlyban van megnyílik egy másik központ a szív fölött és a torok alatt (tizedik csakra vagy magasabb szív csakra néven ismert), más néven a testek bodhisattva pontja vagy a megvilágosodás pontja.

A szívcsakra az érzést és az érzelmeket jelenti.

Az ötödik csakra a torokcsakra, mely az áll alatt helyezkedik el. Ez a központ általában a kék színhez kapcsolódik, és a szivárványspektrum ötödik színe.

Ez az a központ, amely „aktív” intelligenciával és kommunikációval foglalkozik. Segít a fájdalomcsillapításban és nyugodtnak érzed magad, ha egyensúlyban van. Bátorítja a türelmet és megtisztítja az elmét. Az igazságot is képviseli.

Fizikailag a pajzsmirigyhez kapcsolódik, amely ösztönzi a sejtek növekedését. Az is fontos, hogy a mirigyrendszer hozza el a test harmóniáját, és segítsi a vérnyomás csökkentését.

A hatodik csakra a homlokcsakra és a homlok mögött helyezkedik el. Ez a központ általában az indigó / ibolya színhez kapcsolódik, és a szivárványspektrum hatodik színe.

Ez a központ a látás tisztasága szempontjából fontos, és sokan úgy gondolják, hogy az igazságot érzékeljük általa. A dolgokat a maguk valójában láttatja. Ez a test kreatív vizualizációs központja, ahol összegyűjtheti és feldolgozhatja a magasabb énünkből származó információkat.

Ha ebben a központban kiegyensúlyozatlanság tapasztalható, a pszichés konfliktust a külvilágra vetíti. Fizikailag ez megfelel az agyalapi mirigynek, és az önértékelésünkre, az önképünkben levő diszharmónia bármilyen formájára vonatkozik. 

A hetedik csakra a korona csakra, mely a fej tetején helyezkedik el.  A középponthoz tartozó színe az ibolya, ami a hetedik szín a szivárvány spektrumában.

Sokszor láttam ezt a centrumot fehér színben, és a halvány vízkéktől a bíborvörösig is terjedhet a színe. Ez függ a szív vibrációjától.

Ezt a központot  a „lélek székének” is nevezik. Ez azért van, mert a korona hét központot tartalmaz, amelyek a hét testközpontnak felelnek meg,  gyakran az aura fényes fehér fénynek vagy arany sugaraknak néz ki.

Fizikailag ez a központ a szabályozza az endokrin szervek működését a melatonin hormonon keresztül. Melatonint termelnek az endokrin szervek nyugtatására, amikor azok túlaktívak vagy stresszesek. Az agy aktivitását is befolyásolja. Amikor a test extra melatonint igényel, az anyagcsere lelassul és az agyi aktivitás csendes. 

A korona csakra nem működik hatékonyan, amíg a személyiség nem teljesen kiegyensúlyozott.

Ez az utolsó három csakra képviseli a gondolatot, a logikát és az irányt.

Leave a Reply: