Honnan származnak a kristályok és azok jelentése

május 18, 2019 mylife 0 Comments

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származnak a gyógyító kristályok? És egyáltalán kik voltak azok, akik megállapították a gyógyhatásukat? 

Ezek fontos kérdések, melyekre kezdő kristály tulajdonosként igazán kíváncsi lehetsz.

Nem akarlak elkeseríteni, de nincs egyetlen válasz a fenti kérdésekre. Az idők során az emberek tapasztalata, a gyakorlat mutatta meg, mely kövek milyen erővel rendelkeznek. Nagyon kevés ősi írásos emlék maradt fenn a kövek hagyományos jelentéséről, leginkább a papok, a közösség vezetői voltak azok, akik megengedhették maguknak a drágakövek használatát. Sok emlék elveszett vagy rejtve maradt. Emellett a mai modern orvostudomány sem eléggé elfogadó a témát illetően. A kristálygyógyászat ennek ellenére alkalmazkodik a változó világhoz és fejlődik.

A színek jelentése

Mi úgy gondoljuk, hogy a szín is egy rezgés. A kristályok színei az energiájukhoz kapcsolódik, és ezek a színek nagy szerepet játszanak abban, hogy ki, melyik kőhöz vonzódik inkább. Más színek, más jelentéssel bírnak. Ezek a jelentések kapcsolódhatnak bolygókhoz, csakrákhoz, elemekhez egyaránt. A kristályok egyensúlyba tartják tulajdonságainkat, vagy segítenek visszaállítani csakráink és auránk energiáit. A színterápia tovább erősíti a kövek energiáját.

Alakzat és forma

Sok kristály érdekes formával rendelkezik, az alakzatok mesélnek a kristály belső energiájáról. A Szent Geometriához és szimbólumokhoz kapcsolódva hatásuk is erősödik. Például a lekerekített kövek nőiesebbek, békét és mély megértést biztosítanak. Aztán ott van még az átlátszóság, mely jelzi a fogékonyságot és a nagyobb energiát. Egy erősen fényvisszaverő kristályos megjelenésű kő a földet jelképezi.

Tapasztalat

Az ókori emberek sok mindent megtanultak a világról a közvetlen megtapasztalással, a próbálkozásokkal és tanultak hibáikból. A kövek mellett a gyógynövények, illóolajok mellett köveket viseltek, majd észrevették, hogy ezek a kövek hatással vannak rájuk. 

kristályok használatára vonatkozó első történeti utalások az ókori ősi sumírokból származnak, akik a varázslatos képletekben kristályokat vettek fel. Az ókori egyiptomiak ékszereikben lápisz lazulit, türkinitet, karneolt, smaragdot és tiszta kvarcot használtak . Ugyanezekből a drágakövekből faragták a sírok amulettjeit Az ókori egyiptomiak elsősorban a védelem és az egészség érdekében használtak köveket. 

Az éjszakai rettegések elleni küzdelem és a gonosz szellemek megtisztítása érdekében krizolitot használtak. Az egyiptomiak kozmetikai szerként használták a kristályokat. Malahitot is hasonló módon használták. A zöld köveket általában az elhunyt szívének jelzésére használták, és a koporsóba kerültek. A zöld köveket egy későbbi időszakban hasonlóan használták az ókori Mexikóban is.

Az ókori görögök számos tulajdonságot tulajdonítottak a kristályoknak, és sok kristály még ma is a görög nevet viseli. A görög katonák a csatát megelőzően bedörzsölték a hematitot a testükbe, hogy elpusztíthatatlanok legyenek. A görög tengerészek is sokféle amulettet viseltek, hogy biztonságban tartsák őket a tengeren.

A jádét az ókori Kínában nagyra értékelték, és néhány kínai karakterrel díszített jáde gyöngyöket képviseli. A kínai császárokat jáde páncélban temették el.

Egy időre elfeledtük a kristályok energiájának használatát, aztán az 1980-as években a New Age kultúra megjelenésével a kristályok és drágakövek használata gyógyító módszerként kezdett újra éledni. 

Tanfolyamunk következő részében arról olvashattok bővebben, hogyan működik a kristály gyógyászat.

Leave a Reply: