Figyelem! Ezért nem szabad minden kristályt vízben tiszítani

február 26, 2019 mylife 0 Comments

Mielőtt elkezdenéd kristályaidat tisztítani, mindenképpen olvasd el a tudnivalókat. Bizonyos kristályokat nem szabad vízben tisztítani.

Sajnos saját tapasztaltból mondom, hogy veszélyes lehet gondolkodás nélkül vízben tisztítani a kristályodat. 

Jó pár évvel ezelőtt nagyon izgatott voltam, amikor megkaptam az első Angelit kristályomat. Szerettem volna megtisztítani a negatív energiáktól, ezért töltöttem egy kis tálkába vizet és beletettem az angyalkövemet. Mivel akkor még keveset tudtam a kristályok hatásairól, összetételéről, úgy gondoltam, hogy magára hagyva a kristályt, szépen megtisztul majd.

Másnap reggel mikor leöntöttem a kristályról a vizet, már tudtam, hogy nagyot hibáztam. Az angyalkristály elvesztette fényes, polírozott felületét, durva és matt lett. A rajta lévő fehér foltok halványkék színűre szineződtek.

Nem értettem, hogy mi történt. Azt sem értettem, hogy engem miért nem figyelmeztetett senki a víz ártalmaira. Dühös és elkeseredett voltam.

Tudományosan igazolt, hogy egyes kristályokra a víz korrodáló hatással bír, néha azonnal látható az eredmény, sokszor azonban lassú folyamatról van szó, a kristályról minden vízbe helyezés során lassal leoldódik egy rész. Bizonyos ásványok esetében a víz elszíneződést okoz, esetleg repedések keletkeznek a kőben.

Sokan a sós vízre esküsznek, amikor a kristályok tisztításáról van szó, azonban ez még kockázatosabb megoldás, hiszen nagyon maró hatású lehet egyes kövek esetében.

Lehet, hogy túlzó aggodalmaskodásnak ítéled meg tőlünk ezt a figyelmeztetést, de hidd el, amikor a drága kristályod a szemed láttára megy tönkre, a szíved fog megszakadni.

A legtöbben még ma is olyan ismert kristályokat használnak, mint például a citrin, az ametiszt, hegyikristály. Ezek a kövek valóban vízbiztosak, tehát tisztíthatjuk ezeket vízzel. Itt az alábbi lista, mely köveket rakhatod biztonsággal vízbe. A többi kristály esetében nem javasoljuk a vízzel való megtisztítást.

Tiszta kvarc
Ametiszt
Füstkvarc
Rózsakvarc
Citrin
Tigrisszem
Achát
Hókvarc
Aventurin
Vörös jáspis

Sok helyen olvashatjuk, hogy a kristályok keménysége szerinti osztályozás alapján meg lehet állapítani, hogy vízben tisztítható-e vagy sem. Sajnos ez sem teljesen igaz. A Mohs-skála nem azt mondja meg, hogy a kristály oldódik – e vagy károsodik-e a vízben, hanem azt, hogy milyen keménységű.

A legjobb megoldás, ha a vízzel való tisztítás helyett, más módszert használsz a negatív energiák eltávolítására.

Korábbi cikkünkben olvashatsz a módszerekről bővebben.

Leave a Reply: