Hogyan tisztítsd meg kristályaidat?

január 29, 2019 mylife 0 Comments

Mielőtt elkezdenél kristályaiddal dolgozni, meg kell tanulnod helyesen megtisztítani azokat. Nem fizikai tisztogatásról beszélünk, hanem energikus tisztításról. 

A kristályok érzékeny eszközök, melyek elnyelik és kiadják magukból az energiákat. Ha még nem volt eddig sosem megtisztítva kristályod, ne izgulj, nem te vagy az egyetlen. Sokan elrettennek a gondolattól is, azt hiszik nagyon bonyolult rituálékról van szó, amikor a kristály tisztításról beszélünk, holott egyszerű folyamatok során is sikerül eredményt elérnünk.

Miért van szükség a kristály megtisztítására?

A kristályok folyamatosan veszik át energiánkat, érzéseinkből, gondolatainkból, más emberektől és helyekről egyaránt. 

Néha ezek az energiák nem állnak összhangban a kristály magasabb céljaival, ezért ezek gyengíthetik hatását.

Mikor új kristályt vásárolsz, legyen első dolgod annak megtisztítása. Akkor is érdemes elvégezni a tisztítást, ha esetleg átadod kristályod valaki másnak. Az ő energiáinak eltávolításához mindenképpen szükséges a rituálé elvégzése.

Hogyan tisztíthatom meg kristályomat?

Számos módszer áll rendelkezésünkre, amelyek segítségével megtisztíthatjuk kristályainkat és ezzel visszaszerezhetjük a belső egyensúlyukat. Mivel már megtapasztaltuk negatív hatását, így nem javasoljuk a só, víz vagy a Nap sugarainak használatát. Az általunk használt tisztítási folyamatok mindegyike kipróbált és biztonságos. A fent felsorolt rituálék egyes kristályokra káros hatással lehetnek, ezért nem érdemes kísérletezned.

Az általunk javasolt technikák közül bármelyiket is használod egyre mindig figyelj! Emlékezz arra, hogy minden a szándékról szól! Fókuszálj a kristály energiáinak megtisztítására, miközben végzed a folyamatot.

Füstölés

Ez a módszer elég népszerű, szárított zsálya kötegeket használnak a füstölésre, melyet az amerikai indiánok szokásaiból vettek át. Zsályát webáruházakban vásárolhatsz, bár elég kevés helyen kapható. Szükséged lesz egy edényre, ami felfogja majd a hamut. Használhatsz erre akár egy nagyobb kagylót is. Gyújtsd meg a zsályaköteget, majd fújd el a lángját. Ezután a zsályaköteget füstölő felével néhányszor kristályaid fölött húzd végig. Alternatív megoldásként használhatsz Palo Santo fadarabokat is, ezek füstje is megtisztítja kristályaid energiaáramlását.

Holdfény

Telihold fényénél rakd ki kristályaidat az ablakpárkányra, úgy hogy a Hold felé nézzenek. Ha éppen esik az eső, vagy a hó, akkor tegyél rájuk átlátszó üvegedényt, hogy megvédje őket a víztől. Egy éjszakán keresztül hagyd az ablakban köveidet. Lehetőség szerint még napfelkelte előtt tedd kristályaidat biztos helyre, nehogy a napsugarak egyes darabokban kárt okozzanak. 

Reiki

Napjainkban nagyon sokan elvégezték már a Reiki tanfolyamokat, így jól tudják, hogy Reiki-mesterként elegendő kezükbe fogni a kristályokat és átadni a gyógyító energiát.

Ha te nem vagy mestere a Reikinek, akkor esetleg kérj meg valakit, aki e képesség és tudás birtokában van, hogy tisztítsa meg kristályaidat.

Tibeti hangtál

Különleges élmény a tibeti buddhista fém tálak hangjának nyújtató zenéjét hallani. A fa bottal megütött tál olyan nyugtató hangot bocsát ki, mely tisztító hatással van kristályaidra. A kristályokat nem szabad a tálba helyezni, csak helyezd el szépen a tál köré azokat.

Réz piramis

Nem túl ismert módszer, de igen hatékony a réz piramis használata a tisztításhoz. A Nagy Piramis arányai alapján készült réz mini piramis belsejében kell elhelyezni a követ. Használj iránytűt, hogy pontosan a négy égtáj irányába tudd állítani a piramis oldalait. Hagyd legalább egy órán keresztül a kristályt a piramis belsejében, ezzel a tisztítási folyamat megtörténik. Ezt a módszert kisebb kristályok energiájának tisztítására lehet használni. 

A tisztítási folyamat során a jó energiák nem távoznak el a kőből, csak az oda nem illőek, melyek megakadályozzák, hogy optimális szinten dolgozzon a kristály. A tisztítás során a kristály programozása sem szűnik meg, kivéve, ha te ezt szeretnéd elérni. Ezt hívják deprogramozásnak, mely nem ugyanaz, mint a tisztítás.

A fenti technikák csak javaslatok, hiszen egy idő után ugyis tapasztalataidat használva fogsz saját utadon járni.

Leave a Reply: